Wednesday, December 3, 2008

cerita klakar vs berani mati

semalam time tgk buletin utama, budak umah aku citer psal dia naik komuter dr kl sentral nk g sg buloh...time tu peak time la..org sume nk balik keja..kalo dr kl sentral, train ke rawang sana biaselah, aku pun tau..punyela bejanggut gk nk dtg..nk naik org macam dlm tin ikan srdin...dh lama aku x naik train, tapi still blh bayang bgmana tersepitnya duk dlm coach komuter tuh..fuh..seksa..dpt lak duk bwh ketiak india, bangla & sewaktu dgnnya..sorry to say actually, tp itulah the fact...nk gila ooo..biler nk sampai...ini tahap bau xleh nk tahan...

nk dijadikan cerita budak umah aku nih, adalah sorang minah ni, pakai bju blh tahan la seksi..start masuk dr kl sentral dia x brenti membebel..brdasarkan apa yg dia duk lalutkan, adalah org yg meraba@ teraba @ tersentuh dia nyer bontot...fuhhhh..dia nyer bising abis dari gerabak tu dgr...org suma pandang jer lah...malah nk melayan..kwn aku duk pandang sorang akak tu, akak tu pandang dia balik....hahaha...aku blh bayang..

punyelah tak malu muka dia...ckp mcm2x yg x patut pun sume org dengar..ayat-ayat dia meletup abis..abis dia carutkan org yg meraba@ teraba dia...aku rase dia xtau sape sbb dia ckp kalo org yg raba dia tu berani sgt, kt situ gak dia nk bunuh org tu..."ini kalo dh keturunan merogol org, mcm nilah.." "kalo macam ni, mak sendiri pun dia balun..."hahaha....sume org xckp sepatah pun. malas barangkali nk melayan org yg begitu...

moral of the story, bg aku lah...kalo x nak bersesak dlm train lrt, star, monorail, komuter, bas rapid mahupun bas metro pd peak time, ko tahan la teksi sorang2x..jgn kongsi dgn org..tapi kalo ko pakai seksi2x, jgn menyesal seumur hidup lak, ko kena balun ngan drebar teksi tuh...yezzz...serius beb...tak memain nyer...dh naik trnsport awam cam gitu, pandai2x la bwk diri hidup di ibu kota cinta ini...bukn x paham...tak pun lu byr duit kt bank bln2x, drive sndiri maaaa...biar tersengguk kt traffic jam lak...rase la sikit soreng....

ayat yg paling best skali, x de benda yg senang dlm dunia ni...kalo ko bwk moto, tgk org bwk keta kecik or besar, dlm hati tu terdetik gak, bila la aku nk bawak keta cam gitu...best nyer la...

other side, org yg bwk keta kecik@ mewah akan terdetik, best nyer kalo aku bwk je moto...laju je meredah traffic jam, mencilok, & trus membrek kau kau depan keta lain pd barisan hdpn skali @ of course lbh garisan sepatutnyer menunggu traffic light hijau...tak pun pandang kiri kanan, xde keta, merah pun jln...yezzzz..i'm i right? betul la tu....

pd aweks yg mungkin kena raba tuh, lu pikir la sendiri..elok ke keturunnan dia duk melalut depan org ramai cam tuh? isyyhhh...malu la kot orang...pompuan..muda lak tu..

utk igtkan diri sendiri juga, hidup ini kita tidak pernah berasa puas..kita akan iri melihat apa yg dimiliki org lain, tp plz jadikan sebagai dorongan utk kita kecapi kjayaan suatu hari nnti..jgn jadikan ianya penyakit yg blh merebak dan memakan diri sendiri...

sekian...wassalam....cewah...cam bagus..aku pun conpius nih...

1 Comments:

Blogger slumbeRAJA said...

sian bile tgk orang naik komuter sesak2 tu. apakan daya, demi sesuap nasi.

salam singgah dari slumbeRAJA. :D

December 4, 2008 at 2:54 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home