Thursday, March 12, 2009

aku yang bengang...

pagi jumaat ni aku rasa sedikit siot..pagi ujan, datang opis dengan baju sedikit basah..aku jadi angin satu badan..kakak tu macam nak marah aku sebab asyik rushing dia bila keta aku nak kluar..dia tu yang biol benarnya..hari tu poyo ckp orang bank mmg lembab buat kerja, sekarang ni, bila suma aggrement dah sign, keta pulak xde..dia ckp dah submit order list kat perodua..tak boleh nak rush perodua..bodos..nak beli keta pun cam sial..dah kena pulak pagi hujan macam ni, nak kena redah ngan motor..macam ni, aku yang akan gila dulu...

masuk opis, engineer aku dh mengadap kt depan..cakap 2,3 patah..suruh follow up itu ini, dapatkan itu ini..bila aku tanya lebih, dia ckp dah ckp dengan tuan punya badan, just follow up & dapatkan apa yang dia nak...aku ok kan aje..pegi kt bawah, ckp ah --- kirim salam..dia nk barang dia...ooooo..ok, ko pegi cari kt sana, ko pegi cari kt sini..aku sabar lagi, buat..ko tolong itu, ko tolong ini, aku muka dh sposen..aku bajet nk pegi amik je apa yg orang suruh amik, ini baru nk kelam kabut cari..satu peel yg aku dapat catch up bila join sini ialah, kalo nk mintak ape2x ngan orang, mmg macam siut..kalo org nk apa2x ngan kita, siap highligt "urgent" lagi..kepala bapak dia..ini yang aku nak menyumpah lebih..ini adalah satu keburukan nyata bila bekerja dengan ramai orang..sabar aku ada hadnya...bila nk mintak apa2x ngan kita, punya mulut manis, buat ayat lenggok2x..bila kita nk mintak apa2x dari dia, huh...buat kluar la macam2x...buat macam kita xde perasaan..i byk kerja...benda baik yang aku blajar kt sini, buat baik berpada2x...buat jahat, lu pikir la sendiri...ni yg buat aku jd nk berdendam dgn orang..tolonglah jgn buat aku rase macam2x..sakit jiwa betul..

1 Comments:

Blogger NuR_KaSEH said...

TIE...marah benor nmpk yer...
sabau2 tie..besa laa keje gn ore nie..mcam2 leh jadi tmbh2 kite nie bkan bos kan..x lame ag kuar la kete tue...x sabau nak pulas stereng erk. uhuhhuhu...

March 12, 2009 at 8:58 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home