Sunday, March 22, 2009

realiti @ fantasi...

semalam, aku kena culik..aku dibawa ke satu tempat yang boleh tahan asing bagiku..aku bukan jakun dengan tempat sebegitu tapi aku terlopong bila melihat satu perhimpunan (yang bukan agong) yg dihadiri oleh 2000 orang @ mungkin lebih..sunway convention centre..semalam, 22-03-09..sapa yg turut berada di sana pasti tahu apa yang aku katakan..sapa yg tak tau, carik gua lepas ni..wahhhh..brutal siut..

lepas attend bendalah cam gitu, semalam aku tido macam atas kepulan awan..tak rasa macam atas tilam..bukan aku menganyam impian besar atau apa, tapi aku pikir adakah ini semua realiti atau fantasai..perlukan aku melangkah satu tapak ke hadapan untuk menuju puncak kejayaan atau aku harus berpuas hati dengan apa yang aku ada hari ini..normal life flow, no work hard, same salary every month & benda yang semuanya sedang2x..hanya sesekali rembat kasut vincci, nandos atau kenny rogers atau MNG yang tak mungkin kerap..tiada kebebasan kewangan..serius..

aku kini dalam dilema..jika aku setapak ke hadapan, aku haruslah memberikan full komitment..aku harus berkorban masa & wang ringgit dan berkerja gila-gila kuat utk hidup mewah..apa pandangan korang? adakah impian aku realistik untuk di realitikan? aku bukan jual dadah tau....

2 Comments:

Blogger NuR_KaSEH said...

salam tie...
ermm...nak sertai MLM ker...???
wahh bgus tue...asal der usaha pasti berjaya...lehla jadi bissneswoman..
chayoikkk..!!!!

March 24, 2009 at 11:25 PM  
Blogger mariati83 said...

weh, mu ni ada six sense ke? ko ssb mu minat kumpulan six sense, mu tau suma benda dlm palo otok aku.hahaha..chaiyokk tu x perlu lg..aku takut nk bukak langkah pun..takut tersungkurrrrr...

mmg aku patut mkn gaji je kot....

March 25, 2009 at 2:10 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home